Kedves vásárlóink! Jelenleg webáruházunk csak Budapesten és Pest megyében végez kiszállítást! Pest megyén kívüli szállítási igény esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Friss eper, bio (IT) (800 g / doboz)

Cikkszám: 
bio_11216
Az eper nem „új keletű” gyümölcs, már a latinok és a görögök is kedvelték.
A XVI. században egy görög orvos, Nicholas Myrepsus botanika könyvéből megtudhatjuk azt is, hogy az epret hűsítő, oldó és étvágygerjesztő orvosságnak is használták.
Korábbi leírások szerint fehérborssal fűszerezett itala lecsendesíti a kolerikusokat, megnyugtatja a gyomrot és csillapítja a szomjúságot.

Az eper kalóriatartalma alacsony (egy tálka eper: kb 100 cal), ezért diétázáshoz különösen ajánlott, ráadásul kiváló vitaminforrás.
Egy tálka eper C vitamin tartalma 160 mg, ami jóval meghaladja a napi ajánlott 45 mg-t.
Tárolása: távolítsuk el a sérült szemeket, 0-5 C fokon jól levegőzött helyen eltarthatjuk néhány napig.
Víztartalma magas, ezért ne takarjuk le. Csak tálalás előtt mossuk meg.
Rendelhető
6 190 Ft
Részletek
Hozzávalók: 70 dkg szamóca vagy 60 dkg kerti eper, 40 dkg porcukor.
Elkészítése: A megmosott és lecsumázott eperszemeket porcelán tálba tesszük, összetörjük, belekeverjük a cukrot, lefedjük, és egy napig állni hagyjuk. Ezután a levét leszűrjük, és néhány percig mérsékelten forraljuk. A tetején képződött habot leszedjük.

Eperdzsem
Hozzávalók: 3 kg (lehetőleg apró) eper, 2 kg nádcukor, 1 teáskanál citromsav
Elkészítés: Az eperszemeket lecsumázzuk. Langyos vízben jól megmossuk. Szűrőkanálon lecsepegtetjük és nagyméretű lábosban soronként megszórjuk kristálycukorral és lefedjük. Egy óra múlva levet ereszt. Rászórjuk a citromsavat és erős tűzön kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 40-50 perc). Amikor mézszerűen folyik le a kanálról, üvegekbe töltjük, még forrón lekötjük és száraz gőzben hagyjuk 24 órán keresztül.
Friss eper, bio (IT) (800 g / doboz)
Friss eper, bio (IT) (800 g / doboz)
6 190 Ft
Webáruház készítés